Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011

Μια τέλεια εποχή!

Δε νομίζω να υπάρχει καλύτερη εποχή για τρέξιμο από αυτήν. Τα ξερά πεσμένα φύλλα, οι κιτρινοκκόκινες αποχρώσεις των δέντρων, οι χαμηλές θερμοκρασίες, λίγη λάσπη και μια πιο χαλαρή διάθεση συνθέτουν τις ιδανικές συνθήκες. Η φύση στα καλύτερα της!
 
 
Η χρονιά για μένα έχει τελειώσει (από αγώνες), και ήδη έχω πέσει σε ‘δρομική νάρκη’. Από πέρυσι αποφάσισα αυτούς τους μήνες να απέχω από οτιδήποτε επιβάλει στρεσάρισμα του μυαλού και του σώματος και να ακολουθώ ήρεμους ρυθμούς μακρυά απο αγώνες και στόχους (δεν είμαι και Kilian εξάλλου να χτυπιέμαι όλο το χρόνο). Σκοπός από τη μια είναι η ξεκούραση και από την άλλη να χαλαρώσω τόσο πολύ ώστε σχεδόν από μόνος του ο οργανισμός μου να ζητήσει την ‘πίεση’ και τα ζόρια αργότερα. Δεν ξέρω αλλά μου φαίνεται αρκετά λογικό, πέρυσι το εφάρμοσα και πήγε καλά όποτε και φέτος από Νοέμβριο μέχρι Φεβρουάριο θα είναι και πάλι περίοδος ‘αποτοξίνωσης’.
Μοναδικός περιορισμός, και αυτός κυρίως για να μην πάρω κιλά όπως πέρυσι, είναι να κρατήσω ένα ελάχιστο όριο 45-50 χμ την εβδομάδα.

Τρέξιμο λοιπόν χωρίς σκέψεις για ρυθμούς, χρόνους, αποστάσεις και άγχος, θα μπορούσα να το πω και τρέξιμο για απόλαυση χωρίς να σημαίνει ότι τον υπόλοιπο χρόνο δεν το ευχαριστιέμαι. Τρέξιμο καμιά φορά παρέα και με φίλους σε χαλαρούς ρυθμούς δικούς τους.Αυτό που όμως πραγματικά ευχαριστιέμαι την εποχή αυτή είναι η ελευθερία της κίνησης. Η περιοχή που συνήθως προπονούμαι έχει φίδια, κυρίως οχιές, με αποτέλεσμα να περιορίζομαι σε χωματόδρομους και φαρδιά μονοπάτια τον υπόλοιπο χρόνο. Οπότε τώρα παίρνω το αίμα μου πίσω και του δίνω και καταλαβαίνει. Ανεβαίνω και κατεβαίνω από όπου βρω, πατάω χωρίς φόβο όπου θέλω, ανακαλύπτω νέα μονοπάτια, τα ακολουθώ και άλλοτε χάνομαι, ανακαλύπτω νέες διαδρομές, μπλέκομαι μέσα σε αγκάθια...σκέτη απόλαυση!
Μόνο ίσως μειονέκτημα η μικρή διάρκεια της ημέρας που όμως εύκολα λύνεται με ένα φακό κεφαλής. Πραγματικά καταπληκτική περίοδος για να τρέχεις και να απολαμβάνεις τη φύση.

Η διασκέδαση συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου